Szeged- Újszeged-Liget-Vigadó.

1882-ben épült. A hatvanas-hetvenes években volt az aranykor. 1992-ben megprivatizálták. 17 éve lakatlan. Pardon,ez nem biztos, mert néha-néha füstölög, és mindig bűzlik.

A jelenlegi tulajdonos szerint legalább 100 millát ér, azért a pénzért már eladná .

Ez, az ő szempontjából rendben is volna, megvette, elhasználta, eladja(ná). Ha akad(na) olyan hülye, aki megvenné(ennyiért).  Ami nincs rendben,  hogy  ez a dolog mégiscsak az én városomban történik.  Itt kérem én ( 160 ezer polgártársammal együtt) lakom, eszem-iszom, szeretek, gyermeket nevelek, élem az életem. És közben erősen ADÓZOK. Sok pénzt fizetek azoknak az embereknek, akiknek az (lenne) a dolguk, hogy működtessék a várost, megoldják ezt, és a TÖBBI ILYEN  (sorolhatnám) problémát. ( Ja! sorolni is fogom!)

Úgy vélem, lehetséges, hogy bonyolult ez az  ügy, nehéz ez az ügy, és nem is valószinű, hogy mostanság ez a legfontosabb. (Például egy rántott szelet a torony alatt sokkal fontosabb) . Ezért hát egyszerűen nem foglalkoznak ezzel. Nincs napirenden. Napirenden  csúzda van. Abban van pénz.

És még az is lehetséges, hogy nem tudják hogy mit is kellene csinálni ilyenkor. Valahogy nem jut eszükbe semmi. Van ilyen. Semmi, de semmi.  Pedig 17 éve koncentrálnak.

Nos , van segítség.

Léteznek szerencsésebb országok, ahol szigorú rendben működnek az önkormányzatok. Ahol  úgy rugják valagon  az efféle kocsmatulajdonosokat,  hogy attol vigadnak.

Tessék hát oda elmenni , ügyintéző ajtaján  szerényen kopogtatni, kérdezni, noteszbe jegyzetelni, hazajönni, alkalmazni, vigadni.

Vagy a francba. Vigadni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://delmadar.blog.hu/api/trackback/id/tr91481749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magichorze 2009.10.28. 16:23:47

Gyönyörű, de az én mindenkori kedvencem a Tisza-part. Hihetetlen, hogy van egy folyója a városnak és mennyire nem tudja kihasználni. Hányinger. Tessék elmenni Nagymarosra pl. és megnézni, hogyan néz ki ott a Duna-parti sétány. Jó, a Duna vizállása kevésbé ingadozik, talán annyi trágya sem jön le a vizen, mint a Tiszán. De lehetne még folytatni a Centrum melletti telekkel vagy az sztk mellett lévő bazi nagy gödörrel (bár ott tán épül valami).

negymadar 2009.10.28. 16:29:07

@magichorze:
Ígérem, folytatódik a sor. Igazad van, a part maga egy egy katasztrófa.
Üdv NÉGYmadár

magichorze 2009.10.28. 16:33:23

@negymadar: helyes :) Btw egy szegedre látogató júzernek legjobban az egész ambivalenciája tűnik fel. Oké, hogy uniós pénzek célzottak meg minden, de az utak permanens szétrobbantására van pénz, a felsoroltakra meg nincs mióta az eszemet tudom.

mh

SarahJessicaParker 2009.10.28. 18:14:01

Szelektív a városképi érzékenység. Címzetten: főépítészé, jegyzőé, alpolgármesteré, polgármesteré. Az emberek pedig rögvest valami bűzösre gondolnak, amit korrupciónak lehetne nevezniük. Ha pedig nem az, akkor ahogyan mondod Négymadár, inkompetencia.
Lehet tenni, vagy lehet menni...

enigma58 2009.10.28. 19:10:53

@negymadar:
Remek képeim vannak a Londoni körúti Kendergyárról meg a szegedi kosz-tisza partról is. Írnék ezekről posztot. Küldjem?

Pógár 2009.10.28. 19:13:29

@negymadar:
A Széchenyi téren 4 hónapig készült két böszmegálló. Csodálkozol, hogy a Liget 30 éve pusztul?

negymadar 2009.10.28. 19:25:21

Enigma!
Írj egy jó posztot, szerkessz bele képeket, legyen!
Üdv NÉGYmadár

lokoszt · http://lokoszt.blog.hu 2009.10.31. 21:56:34

Üdv. Nektek.
Azt pletykálták, hogy valaki megvette a Vigadót és már jár a különböző engedélyek után. Ez akkor nem igaz?

A Tisza-part, az ártér, a partfal förtelem. Elvileg jövőre legalább takarítják és nem a civilekre várnak. Persze ettől még nem fogunk sűrűbben odajárni sétálni...
A blogot a negymadar bloggal egyetemben beraktam a kedvencekbe, a DM meg kapja be.

SarahJessicaParker 2009.11.06. 18:59:06

@lokoszt: és ez a bevásárlás miért csak pletykákban terjed?

Pógár 2009.11.06. 19:44:46

@SarahJessicaParker:
Mert az igazság mindég ott kezdődik.
süti beállítások módosítása