Én, tulajdonképpen boldog vagyok a Boldogasszonyon ( a sugárúton).

Épül, szépül, zárt pályán a villamos ,bicikliút, majdcsakelkészülmárvégre.Sőt , már el is készült.   Megfelelő szegélypatka, kalligrafikus biciklista, gyalogista sárgával felfestve.Még azt is látom  lelki szemeimmel, amikor a melós a jól végzett munka örömével arcán  festi a sárga pontot a mondat végére. Pont,főőőnök, kész a munka, megvan rendben, lehet  javítani.Lehet a jól odaillesztett szegélyköveket felfeszegetni, a még ki sem hűlt  aszfaltot feltörögetni, útvonalat áttervezni, bicikliutat a járdáról a "kocsiútra" vinni. Hiszen butaság is volt közvetlenül az általános iskola bejárata(kijárata) elé  biciklistát terelni. Senki sem lett volna boldog ettől.

Az is igaz, hogy a melós, a szülő, tán még a gyerek  is szólt idejében, hogy nem lesz ez így jó, fel fog itt valaki bukni. Naponta. Többször. Mindegy, elkúrtuk. Most meg kijavítjuk, oszt jónapot. Több is veszett Mohácsnál. Különben is, a síneket is többször raktuk le, mert inkább kétszer , vagy többször, mint egyszer rosszul.

Műszaki dolgokban jártas barátom gyors számítást végzett lelépve a távolságot. Szerinte 800 000 és 1200 000 forint között lehet az ára ennek a  kanyarnak. Majd a mérnök elszámoltatja, torony alatt aláírják, buksi fejet megsimítják, van ez így. Ki fizeti ki a többlet munkát , azt nem tudom, azt viszont tudom, hogy mindenképpen ÉN fizetem. ( meg TE, meg MI , akik itt adózunk Szegeden.

Nem hazudok! Itt a kép!

A bejegyzés trackback címe:

https://delmadar.blog.hu/api/trackback/id/tr481849725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keserumandula · http://sarnyai.hu 2010.03.18. 15:14:11

Ez nem politikafüggő. Vagy inkább máshogyan az. A pályázatok őrült bürokráciája, a rendelkezésre álló idő rövidsége, amíg műszakilag mindent ki kell dolgozni és néhány döntéshozó akarnoksága együtt vezet oda, hogy ezek megtörténnek (van cifrább is, ne félj). Plusz van az, hogy a külsős szakértő alapból átbassza az önkoris kollégát, mert az úgyis hülye (pedig csak fiatal, vagy tapasztalatlan, vagy alulfizetett, stressz alatt él, et cetera.)
Amíg mindenki a másik heréjét fogja, hogy hol akarja átverni, addig nem lesz ez másként, és itt seggmindegy, hogy szekfű vagy narancs.

negymadar 2010.03.18. 18:04:09

@keserumandula: BOCSI, de a POLITIKA szó a POLISZ szóból ered.
Tehát, ha a VÁROS dolgaival foglalkozom, akkor politizálok. DE NEM PÁRTOSKODOM!!(Azt nem szeretnék)
Abban igazad van(szerintem), hogy a hülyeség viszont PÁRTfüggetlen.
Üdv NÉGYmadár

Silcon 2010.03.20. 17:00:59

Egyébként csak azt tudom mondani, amit evil overlord: a blogmotor monnyon le!
Elküldtem, semmi. Félóra múlva visszajöttem, semmi. Újra elküldöm, erre megjelenik a régi is.

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2010.04.02. 23:30:38

"Az is igaz, hogy a melós, a szülő, tán még a gyerek is szólt idejében,"

Biciklista nem szolhat?

Bar tudom, nem mindenki tudja a hatteret. Nos, 2007 kornyeken a Magyar Kerekparosklub Szegedi Alapszervezete ellenezte a jardan vezetett kerekparutat. 2009-ben, kozvetlenul a nyari szunet elott ismet felhivta a varosuzemeltetes a figyelmuket erre a problemara, epp iskolakra hivatkozva, de lathato, mennyire fogtak fel...

Bovebben: szegedbicaj.blog.hu/2010/03/23/elbontjak_a_vadonat_uj_bicikliutat

nikon 2010.04.16. 22:40:25

Nem akarom én bántani szegin biciglistákat, de a biciglin nincsen olyan üzemmód, hogy tojja? Hogy megyen mellette a tag gyalog, oszt nem drimbojja széjjel az iskolásokat? Nem-e kibirnák? Úgy is az egész belvárost sétáltatni akarja a városvezetés, nem-e kicsiny szolidaritást kéne vállalni tán azokkal, akik kórzózni fognak feszt?
Vagy oda van nyőlve a seggük az üléshez-e?

Vagy mér nem mennek a Hunyadin? Vagy a klinika előtti uccán, a nevét se tudom?
Faszér köll nekik főuccán tekeregni?
süti beállítások módosítása